• Ons Werk0
  • Ons Werk5
  • Ons Werk1
  • Ons Werk2
  • Ons Werk6
  • Ons Werk3
  • Ons Werk4

Rombo Kenia

HEEFT UW STEUN NODIG!

Wij bieden kinderen in Kenia een toekomst. Wij doen er alles aan om projecten op te starten en voort te zetten, maar het kost allemaal geld. Help ons dit te blijven doen!

STEUN ONS

Ons werk | Small business projecten

Na het afronden van de opleiding aan de technische school is het voor de leerlingen vaak moeilijk om aan werk te komen. De werkeloosheid in de hoofdstad Nairobi is erg hoog. Terugkeren naar de bush is met hun opleiding, zeker geen goed advies. De kleine dorpen zijn vaak nog verstoten van normale behuizing, elektra en stromend water. Daarnaast hebben deze jongeren veel ideeen om een eigen bedrijfje te starten. Deze jonge mensen die hard willen werken, maar nog geen middelen hebben om een eigen bedrijf te starten, raken in een negatieve spiraal en verdwijnen in het verkeerde circuit.

Hoe werkt het?
Een afgestudeerde leerling heeft een plan voor eigen bedrijfje. Dit businessplan wordt onder de aandacht gebracht bij de stichting. Voor de opstart en implementatie van een dergelijk bedrijfje is startkapitaal nodig. De stichting zoekt daar in Nederland investeerders bij. Wanneer u geinteresseerd bent om te investeren in een van deze jonge ondernemers, dan brengen wij u in contact met hen. Gezamelijk en onder toezicht van stichting Rombo Kenia, rollen we het business plan uit. Het doel van deze samenwerking is het succesvol opstarten van een onderneming door een jonge Keniaan met een droom en voor u een investering die u na 3 jaar terug ontvangt (zonder rente). Gedurende het gehele proces wordt u geinformeerd over de successen en de uitdagingen die deze ondernemers ondervinden en kunt u actief een bijdrage leveren aan het helpen en welslagen van zijn/ haar droom.

Onze wens
Stichting Rombo Kenia is altijd op zoek naar sponsors om samen met deze individuele jonge afgestuurde mensen een small business project op te zetten.

pdfSmall Business project Stephen 2010
pdfOndernemers voor ondernemers